Wednesday, January 27, 2010

Maple-Pumpkin Cheesecake

Орц
  • 1 1/2 cups finely crushed graham crackers
  • 1/3 cup granulated sugar (элсэн чихэр)
  • 1/3 cup butter, melted (масло, хайлуулна)
  • 3 packages 8 ounce cream cheese, softened
  • 1 cup canned pumpkin
  • 2/3 cup brown sugar (бор чихэр)
  • 1/4 cup pure maple syrup
  • 1/2 teaspoon vanila
  • 3 eggs, slightly beaten (өндөг, хутгасан)
  • 1/2 cup Caramel Sauce or purchased caramel ice cream topping (крамел соус )



Хийх дараалал

Бэлэн краст (зураг дээрх) байхгүй тохиолдолд эхлээд крастаа бэлдэнэ.
  1. Овеноо 325F дээр халаана. Дунд зэргийн саванд Graham Crackers (хайрцагтай) үүрмэг, элсэн чихэр, хайлуулсан масло-аа хийж холино. Тортны саваныхаа ёроол болон ирмэг хэсгээр жигд дарж (зураг хар) тараана. Овенд хийж 8 минут болгоод гаргаж хөргөнө.
  2. Зуурагчийн савандаа cream cheese-ээ (монголоор юу гэдэг юм бол?) хийж дундаас өндөр хурдаар зөөлөртөл нь зуурна. Дээр нь пампкин, бор чихэр, маple сироп, ванилагаа хийж холилдтол нь зуураарай. Өндөгөө модон халбагаар хутгаж холино.
  3. Гүйцэд хөрсөн крастандаа зуурмагаа хийж 60-70 минут эсвэл хөнгөн сэгсэрч хөдлөгөхөд тортын гол болсон (барицалдсан юм шиг) байвал гаргаарай. Овендоо ус* хийж тавиарай
  4. Овеноос гаргаад хамгийн багадаа 1 цаг хөргөөд мөнгөн цаасаар бүтүү бүтээж хөргөгчинд 4-24 цаг байлгана. Идэхийн өмнө Caramel Sauce- аа дээрээс бүрээрэй.

Жич: *Овенд талх болон зарим нарийн боов хийхдээ доор нь жижиг саванд бага хэмжээны ус хийж тавих нь гадна талыг нь түлэгдэхээс хамгаалдаг.

Caramel Sauce

  • 1/2 cup whipping cream
  • 1/2 cup butter (1 stick)
  • 3/4 cup packed dark brown sugar
  • 2 tablespoons light-colored corn syrup
  • 1 teaspoon vanilla

Дунд зэргийн халуун гал дээр ванилагаас бусад орцуудаа хийж буцалтал нь хутгана. 3-4 минут буцалгаж аваад ванилагаа хийж хутгаарай. Тагтай саванд хийж хөргөөд хөргөгчинд 2 долоо хоног хүртэл хадгалаж хэрэглэнэ. Дахин хэрэглэхдээ хөргөгчинөөс гаргаж тасалгааны хэмд 1 цаг байлгаарай!

No comments:

Post a Comment