- 1 1/2 cups finely crushed graham crackers
- 1/3 cup granulated sugar (элсэн чихэр)
- 1/3 cup butter, melted (масло, хайлуулна)
- 3 packages 8 ounce cream cheese, softened
- 1 cup canned pumpkin
- 2/3 cup brown sugar (бор чихэр)
- 1/4 cup pure maple syrup
- 1/2 teaspoon vanila
- 3 eggs, slightly beaten (өндөг, хутгасан)
- 1/2 cup Caramel Sauce or purchased caramel ice cream topping (крамел соус )
Хийх дараалал
Бэлэн краст (зураг дээрх) байхгүй тохиолдолд эхлээд крастаа бэлдэнэ.
- Овеноо 325F дээр халаана. Дунд зэргийн саванд Graham Crackers (хайрцагтай) үүрмэг, элсэн чихэр, хайлуулсан масло-аа хийж холино. Тортны саваныхаа ёроол болон ирмэг хэсгээр жигд дарж (зураг хар) тараана. Овенд хийж 8 минут болгоод гаргаж хөргөнө.
- Зуурагчийн савандаа cream cheese-ээ (монголоор юу гэдэг юм бол?) хийж дундаас өндөр хурдаар зөөлөртөл нь зуурна. Дээр нь пампкин, бор чихэр, маple сироп, ванилагаа хийж холилдтол нь зуураарай. Өндөгөө модон халбагаар хутгаж холино.
- Гүйцэд хөрсөн крастандаа зуурмагаа хийж 60-70 минут эсвэл хөнгөн сэгсэрч хөдлөгөхөд тортын гол болсон (барицалдсан юм шиг) байвал гаргаарай. Овендоо ус* хийж тавиарай
- Овеноос гаргаад хамгийн багадаа 1 цаг хөргөөд мөнгөн цаасаар бүтүү бүтээж хөргөгчинд 4-24 цаг байлгана. Идэхийн өмнө Caramel Sauce- аа дээрээс бүрээрэй.
Жич: *Овенд талх болон зарим нарийн боов хийхдээ доор нь жижиг саванд бага хэмжээны ус хийж тавих нь гадна талыг нь түлэгдэхээс хамгаалдаг.
Caramel Sauce
- 1/2 cup whipping cream
- 1/2 cup butter (1 stick)
- 3/4 cup packed dark brown sugar
- 2 tablespoons light-colored corn syrup
- 1 teaspoon vanilla
Дунд зэргийн халуун гал дээр ванилагаас бусад орцуудаа хийж буцалтал нь хутгана. 3-4 минут буцалгаж аваад ванилагаа хийж хутгаарай. Тагтай саванд хийж хөргөөд хөргөгчинд 2 долоо хоног хүртэл хадгалаж хэрэглэнэ. Дахин хэрэглэхдээ хөргөгчинөөс гаргаж тасалгааны хэмд 1 цаг байлгаарай!
No comments:
Post a Comment