Орц
- 2 cups sugar (элсэн чихэр)
- 1 cup vegetable oil (ургамалын тос)
- 4 eggs (өндөг)
- 3 1/3 cups all-purpose (гурил)
- 2 teaspoons baking soda (сода)
- 1 teaspoon salt (давс)
- 1 teaspoon ground cinnamon
- 1 teaspoon ground nutmeg
- 2/3 cup water (ус )
- 1 can (15 ounces) pumpkin (not pumpkin pie mix)
- 1/2 cup chopped nuts (самар)
- 1/2 cup raisins (үзэм)
Хийх дараалал
- Шарах шүүгээгээ 350F халаана. Талхны 8x4x2 инч хэмжээтэй 2 саваа тослоод бэлдчих. Том саванд (mixer`s bowl) элсэн чихэр, тосоо хийж цахилгаан холигчоо дунд зэргийн хурд дээр нь тавиж холь. Дээр нь өндөгөө хийнэ.
- Өөр саванд гурил, сода, давс, синимон, натмегаа хийж модон халбагаар холиод ус болон хуурай хольцоо элсэн чихрийн хольц руугаа хийж холино. Дээр нь пампкинаа хийж холино.
- Ингээд талхны зуурмаг маань бэлэн боллоо. Бэлдэж тослосон 2 савандаа тэнцүү хувааж хийгээд шарах шүүгээнд 50-55 минут эсвэл шүдны чигчлүүрээр талхны гол руу хатгаж талх болсон эсэхийг (модны үзүүр цэвэрхэн гарч ирнэ) мэдэж болно.
- Самар болон үзэм хийх бол талхны савандаа зуурмагаа хийхээс өмнө зуурмагтаа хийж модон халбагаар жигд тарааж холиорой
Болсон талхаа тасалгааны хэмд сайтар хөргөөд мөнгөн цаасанд бүтүү боож хөргөгчинд хэсэг байлгасаны дараа зүсээрэй!
No comments:
Post a Comment