
• 2 1/4 cups all-purpose flour (гурил)
• 3/4 teaspoon salt (давс)
• 2/3 cup shortening
• 8 to 10 tablespoons cold water (ус)
Хийх дараалал
1. Гурил болон давсаа дунд зэргийн саванд хийж холиод дээр нь shortening-оо хийж Pastry Blender-ээр жигд холино.
2. Усаа гурилан дээрээ амны халбагаар цацах маягаар хийж зуурмагаа (сэрээгээр) зуурна.
3. Зуурмагаа 2 тэнцүү хувааж төвөөс нь гадагш 12 инч (30-31 cм) жигд элдэнэ
4. Элдсэн гурилаа сунгахгүйгээр (элдүүрэндээ ороож) 9 инч (23cм) pie plate дээрээ тавиж тавгаа бүрнэ.
5. Дуртай жимс (алим, интоор, нэрс г.м)-ныхээ хольцоор дүүргээд, үлдсэн гурилаа яг адилхан хэмжээтэй элдэж нөмөргөөд эрмэгүүдийг нь чимхэнэ.
6. Pie-ийнхаа голд хутгаар жижиг зүсэлт (+) хийгээд шарах шүүгээндээ зааварын дагуу хийгээрэй!
6. Pie-ийнхаа голд хутгаар жижиг зүсэлт (+) хийгээд шарах шүүгээндээ зааварын дагуу хийгээрэй!
No comments:
Post a Comment