Thursday, January 21, 2010

Pastry for Double-Crust Pie

Shortening


Орц

• 2 1/4 cups all-purpose flour (гурил)

• 3/4 teaspoon salt (давс)

• 2/3 cup shortening

• 8 to 10 tablespoons cold water (ус)

Хийх дараалал

1. Гурил болон давсаа дунд зэргийн саванд хийж холиод дээр нь shortening-оо хийж Pastry Blender-ээр жигд холино.


2. Усаа гурилан дээрээ амны халбагаар цацах маягаар хийж зуурмагаа (сэрээгээр) зуурна.


3. Зуурмагаа 2 тэнцүү хувааж төвөөс нь гадагш 12 инч (30-31 cм) жигд элдэнэ

4. Элдсэн гурилаа сунгахгүйгээр (элдүүрэндээ ороож) 9 инч (23cм) pie plate дээрээ тавиж тавгаа бүрнэ.

5. Дуртай жимс (алим, интоор, нэрс г.м)-ныхээ хольцоор дүүргээд, үлдсэн гурилаа яг адилхан хэмжээтэй элдэж нөмөргөөд эрмэгүүдийг нь чимхэнэ.

6. Pie-ийнхаа голд хутгаар жижиг зүсэлт (+) хийгээд шарах шүүгээндээ зааварын дагуу хийгээрэй!

No comments:

Post a Comment