Saturday, February 20, 2010

Blueberry cheesecake

Орц

  • 2 packages (16 ounces total) cream cheese
  • 2 cups cottage cheese
  • 1 1/2 cups sugar
  • 4 eggs, slightly beaten (4 өндөг, хутгаарай)
  • 6 tablespoons cornstarch (крахмал)
  • 6 tablespoons all-purpose flour (гурил)
  • 1 1/2 tablespoons lemon juice (лемон жүүс)
  • 1 teaspoon vanilla extract (ванила ханд)
  • 1/2 cup melted butter or margarine ( хайлуулсан масло эсвэл маргарин)
  • 2 cups sour cream
  • graham cracker crust (maple-pumpkin cheescake жорыг хар)
  • blueberry glaze (нэрсний чанамал)

Хийх дараалал

Шарах шүүгээгээ 325F дээр тавиж халаагаарай.
Холигчийнхоо саванд cream cheese болон cottage cheese-ээ хийж сайтар холь. Орцуудаа (элсэн чихэр, өндөг, крахмал, гурил, лемон жүүс, ванила ханд, масло, sour cream) - ээ нэг нэгээр нь дэс дараалан хийж холиорой!


Бэлэн болсон зуурмагаа крастандаа хийж шарах шүүгээнд 60-70 минут болгоно.



Овеноо унтраагаад cheese cake-ээ овенд нь 2 цаг орчим байлгасаны дараа тасалгааны хэмд бүрэн хөргөөд нэрсний чанамалаар хучиж хөргөгчид хийнэ.

Blueberry Glaze

  • 1 cup sugar (элсэн чихэр)
  • 2 tablespoons cornstarch (крахмал)
  • 1 cup water (ус)
  • 2 cups fresh or frozen blueberries, divided (байгалийн болон хөлдөөсөн нэрс, хуваагаарай)

Жижиг саванд элсэн чихэр болон крахмалаа хийж холиод дээр нь усаа хийж зуураад нэрсээ хийж зөөлөн гал дээр 2 минут орчим эсвэл өтгөртөл нь буцалгана.

No comments:

Post a Comment