- 4-41/2 cups bread flour (талхны гурил)
- 1 package active dry yeast (нэг уут дрож)
- 2 cups warm water(120F-130F) (ус 40С-50С)
- 1/4 cup packed brown sugar (бор элсэн чихэр)
- 2 tablespoons cooking oil (ургамалын тос)
- 1 1/2 teaspoons salt (давс)
- 1 1/2 cups rye flour (Rye гурил)
- 1 tablespoon caraway seeds (хийхгүй байсан ч болно)
- Cornmeal
- 2 teaspoons milk (сүү)
Хийх аргачилал
- Холигчийн савандаа 2 3/4 аяга талхны гурил болон дрожоо хийнэ. Дээр нь бүлээн ус, бор элсэн чихэр, тос, давсаа хийж 30 секунт холигчийн хурдыг багаас нь дунд зэрэг дээр тавиж холисоны дараа өндөр хурдаар 3-4 минут холино. Холих явцдаа савны хананд наалдсан зуурмагыг модон халбагаар байн байн хусч унгаж байх хэрэгтэй ба холигчоо түр унтраахаа мартав аа !!!
2. Зуурмаг дээрэээ rye гурил, caraway үрээ хийж мөн талхны үлдсэн гурилаасаа бага багаар хийж модон халбагаар өтгөртөл нь сайтар холиж хутгана.
3. Гурилын модон дээрээ хуурай гурил үрээд гурилаа эвлэртэл нь ойролцоогоор 6-8 минут орчим сайн нухаад эсгэх (саваа тослоорой) савандаа нухсан гурилаа хийж 2 дахин томортол нь дулаан газар хучиж тавь.
6. Шарах шүүгээгээ 375F (195С) дээр тавиж халаана. Хүнсний багсаа сүүнд дүрж зуурмагын оройд түрхээд 30-35 минут эсвэл орой болон хажуу талууд нь бор шаргал болоод тоншиход хөндий, хөнгөн байх болно.
жич: талх бариж байгаа тохиолдолд шарах шүүгээний доод хэрээс төмөр дээр халуунд тэсвэртэй жижиг саванд ус хийж тавих нь талхны гадна тал түлэгдэхээс сайн хамгаалана. Хэрэв талхны орой хэсэг түлэгдэх гээд байвал мөнгөн цаас дээр нь нөмөргөж болно.
No comments:
Post a Comment